Картофки със сърца и ядки пекан

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9977200 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Пресни картофки със свински сърца, печени на фурна с малко бяло вино за аромат”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

1 кг пресни

картофки

3 свински сърца

1 шепа ядки пекан

1/2 ч.ч. бяло вино

4-5 с.л. олио

1 с.л. соев сос

червен касис

магданоз,

чубрица,

червен пипер и

черен пипер

на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме свинските сърца и ги сваряваме в тенджера под налягане за 30-50 минути. Изваждаме ги и ги оставяме леко да изстинат. През това време обелваме или само остъргваме пресните картофки, като по-едрите разполовяваме на две.

Слагаме ги в тава и към тях прибавяме нарязаните на тънки филийки сърца и подправките – чубрица, сол, черен и червен пипер. Разбъркваме внимателно.

Поръсваме с олиото, заливаме с виното и малко бульон от сърцата. Печем в загрята фурна на 200 градуса. Малко преди да е готово, поръсваме с ядките пекан и връщаме във фурната да се запекат.

Изваждаме ястието от фурната и веднага го поръсваме със соевия сос. Поднасяме го, поръсено с накълцан магданоз и украсено с червен касис.