
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пресни картофки със свински сърца, печени на фурна с малко бяло вино за аромат”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
1 кг пресни
картофки
3 свински сърца
1 шепа ядки пекан
1/2 ч.ч. бяло вино
4-5 с.л. олио
1 с.л. соев сос
червен касис
магданоз,
чубрица,
червен пипер и
черен пипер
на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме свинските сърца и ги сваряваме в тенджера под налягане за 30-50 минути. Изваждаме ги и ги оставяме леко да изстинат. През това време обелваме или само остъргваме пресните картофки, като по-едрите разполовяваме на две.
Слагаме ги в тава и към тях прибавяме нарязаните на тънки филийки сърца и подправките – чубрица, сол, черен и червен пипер. Разбъркваме внимателно.
Поръсваме с олиото, заливаме с виното и малко бульон от сърцата. Печем в загрята фурна на 200 градуса. Малко преди да е готово, поръсваме с ядките пекан и връщаме във фурната да се запекат.
Изваждаме ястието от фурната и веднага го поръсваме със соевия сос. Поднасяме го, поръсено с накълцан магданоз и украсено с червен касис.