Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за летен десерт с череши, за приготвянето на който няма нужда да се въртите около печката в жегите”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
50 г сурово кашу
50 г какаово масло
50 г кокосова паста или кокосово масло
2 с.л. течен мед
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. канела
1/3 ч.л. куркума
щипка сол
джинджифил на прах
карамфил и кардамон на вкус
шепа череши и листенце прясна мента за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе с чопър или блендер кашуто на ситно. Прибавяме разтопеното на водна баня какаово масло и кокосова паста или масло. Подслаждаме с меда и слагаме щипка сол.
Подправяме на вкус с джинджифил, карамфил и кардамон. Оцветяваме продуктите с куркумата, за да получи златния си цвят, ароматизираме с ванилията и канелата и блендираме до получаването на гъст крем. Изсипваме го във форма, покрита с хартия за печене.
Подреждаме отгоре почистени от костилките половинки череши и оставяме да стегне в хладилник. Внимателно изваждаме фъджа от формата, отстраняваме хартията и го поднасяме нарязан на парчета, с листенце мента.