Лимецово брауни с къпини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9991536 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“За любителите на наситения вкус на тъмния шоколад предлагам лимецово брауни с къпини”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

250 г натурален шоколад

100 г краве масло

3 яйца

150 г фина нерафинирана захар

100 г фино брашно от лимец тип 630

200 г къпини

1 ванилия

щипка сода бикарбонат

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Застиламе плитка квадратна тавичка с хартия за печене. Слагаме 200 г натурален шоколад, начупен на парченца, заедно с маслото да се разтопи на водна баня. Това става на тих огън при постоянно бъркане, водата не трябва да завира. Сваляме разтопения шоколад от котлона и го оставяме на стайна температура.

Разбиваме с миксер яйцата със захарта, внимателно ги разбъркваме с 50 г от брашното и постепенно ги прибавяме към напълно изстиналата шоколадова смес. Сипваме останалото брашно, най-добре пресято, заедно със содата и ванилията. Разбъркваме с шпатула до изглаждането на сместа.

Добавяме 70 г от къпините и разбъркваме леко. Изсипваме сместа в тавичката и отгоре разпределяме още 70 г къпини. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 25-30 минути, докато сместа стегне и се образува коричка.

Украсяваме изстиналия сладкиш с останалия разтопен на водна баня шоколад и къпини. Поднасяме го, нарязан на квадратчета.