Маслен сладкиш с череши

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9999491 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Анелия Терзиева ни предлага сезонен десерт с череши, кисело мляко и кафява захар.

ПРОДУКТИ

1 купа череши без костилки

2 яйца

125 г масло

140 г брашно

150 г захар

1 ч.л. бакпулвер

3 с.л. кисело мляко

2 с.л. кафява захар

щипка канела

ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме маслото, което трябва да е на стайна температура, със захарта до получаването на гладка смес. Добавяме яйцата едно по едно. Отново разбиваме до получаване на гладка пяна.

Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и разбъркваме отново. Накрая добавяме киселото мляко и ванилията. Получената хомогенна смес изсипваме в тавичка, намазана с масло или застлана с хартия за печене.

Подреждаме отгоре черешите и накрая поръсваме със смес от кафява захар и канела. Печем за около 30-35 минути на 170-180 градуса. Поднасяме сладкиша, след като изстине.