ДКЦ „Пълмед“ с преференциални цени за PCR тестове за ковид и Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 през летния сезон

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10015151 www.24chasa.bg

През летния сезон, ДКЦ „Пълмед“ в Пловдив ще предложи на своите пациенти преференциални цени за провеждането на тяхната PCR диагностика за COVID-19, както и за наличие на Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2.

Цената за стандартен PCR тест от сряда- 21-ви юли в ДКЦ „Пълмед“ е със стойност от 80 лв. и на експресен - с резултат до 4 часа от 120 лв.

И за двата вида теста ДКЦ „Пълмед“ издава напълно безплатно валидния за ЕС сертификат с резултат от теста, който се изисква от граничните власти при пътувания. Чрез потребителско име и парола за достъп, пациентите могат да получат от системата за онлайн резултати на лечебното заведение необходимият им НРН номер за генериране на сертификат през Националната здравна информационна система.

От 1-ви август в ДКЦ „Пълмед“ тестове за наличие на Т-клетъчен имунитет по EliSpot метод срещу SARS-COV-2 пациентите ще могат да извършат също с отстъпка, от 100лв. Така цената на монокомпонентния тест за Т-клетъчен имунитет, подходящ за ваксинирали се срещу Covid-19 инфекция, които искат да разберат дали имат изградена защита, ще бъде на стойност от 180лв., а поликомпонентният тест, подходящ за преболедували инфекцията, предполагащи безсимптомно прекарана инфекция или контактни на вируса - 240лв.

Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен, дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата придобити след преболедуване са за неопределено време, а данните за продължителността на имунитета, придобит след ваксинация, все още са в период на проучване.

„Правим по-достъпни едни от най-търсените и важни тестове в Лабораторията на ДКЦ "Пълмед", за да отговорим на очакванията на нашите пациенти за най-вече бърз достъп до висококачествените ни медицинските услуги, които се извършват от опитни професионалисти и с топ апаратура. Преференциалните цени, които ще бъдат валидни през летния сезон, са част от дългосрочната ни политика за осигуряване на висококачествени лабораторни услуги за COVID-19 на достъпни цени с възможно най-кратък срок за получаване на резултати“, коментира мениджърския екип на лечебното заведение.

Час за PCR тест за COVID-19 или за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по EliSpot метод в ДКЦ „Пълмед“ може да се запише на тел. 0896664860