ДКЦ „Софиямед“ с преференциални цени за PCR тестове за ковид и Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 през летния сезон

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10022513 www.24chasa.bg

През летния сезон ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 и ДКЦ „Софиямед“-Люлин ще предложат на своите пациенти преференциални цени за провеждането на тяхната PCR диагностика за COVID-19, както и за наличие на Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2.

Цената на стандартен PCR тест в ДКЦ „Софиямед“ от 23-ти юли е на стойност от 95лв. , а на експресен с резултат до 4 часа -150лв. Лабораториите в „Софиямед“ предлагат и семеен/групов пакет за провеждане на диагностика с PCR тест за COVID-19 на стойност от 80лв./на човек, при семейство/група от минимум двама човека.

И за двата вида теста ДКЦ-та на „Софиямед“ издават напълно безплатно валидния за ЕС сертификат с резултат от теста, който се изисква от граничните власти при пътувания. Чрез потребителско име и парола за достъп, пациентите могат да получат от системата за онлайн резултати на двете лечебни заведения необходимият им НРН номер за генериране на сертификат през Националната здравна информационна система.

От 1-ви август, в ДКЦ „Софиямед“ тестове за наличие на Т-клетъчен имунитет по EliSpot метод срещу SARS-COV-2 пациентите ще могат да извършат също с отстъпка, от 100 лв. Така цената на монокомпонентния тест за Т-клетъчен имунитет, подходящ за ваксинирали се срещу Covid-19 инфекция, които искат да разберат дали имат изградена защита, ще бъде на стойност от 180лв., а поликомпонентният тест, подходящ за преболедували инфекцията, предполагащи безсимптомно прекарана инфекция или контактни на вируса - 240 лв.

Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен, дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата придобити след преболедуване са за неопределено време, а данните за продължителността на имунитета, придобит след ваксинация, все още са в период на проучване.

„Правим по-достъпни едни от най-търсените и важни тестове в Лабораториите на двете ДКЦ-та, за да отговорим на очакванията на нашите пациенти за най-вече бърз достъп до висококачествените ни медицинските услуги, които се извършват от опитни професионалисти и с топ апаратура. Преференциалните цени, които ще бъдат валидни през летния сезон, са част от дългосрочната ни политика за осигуряване на висококачествени лабораторни услуги за COVID-19 на достъпни цени с възможно най-кратък срок за получаване на резултати“, коментира мениджърския екип на лечебното заведение.

Час за PCR или тест за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по Elispot метод в ДКЦ-тата на „Софиямед“ може да се запише на тел. +359895 555 781

*Тестове за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 се извършват само в ДКЦ "Софиямед" БЛОК1 на адрес: бул."Г. М. Димитров" 16