Ева направена от половия орган на Адам

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10100190 www.24chasa.bg

Реброто се появило в Библията заради нарочно сгрешен превод

Бог не е създал Ева от реброто на Адам, а от пенисната кост на първия човек, обяви професорът по лингвистика Зайони Зевит от университета в Бел еър, САЩ.

Според него въпросната кост с анатомично название "бакулум" липсва при мъжете именно защото е била дарена за направата на Ева. Но много бозайници, сред тях и човекоподобните маймуни, имат тази кост и като физиологична особеност са я запазили и до днес.

Зевит е специалист по библейски текстове и по древни семитски езици. Според него в библейското "Битие", книга първа от Стария завет, думата, която описва от какво е била сътворена първата жена, не е преведена правилно. Вместо "ребро" според Зевит в първоизточника на текста се има предвид бакулумът в половия орган на Адам. С отнемането на тази анатомична кост древните автори са намерили някакво оправдание и за това, че мъжката потентност не се възвръща незабавно след полов акт, както е при другите бозайници.

Зевит е автор на книгата "Какво всъщност се е случило в райската градина?". Теорията му за произхода на Ева е изложена в книгата и бе публикувана наскоро като статия в сп. "Байбликъл аркиълоджикъл ривю". Статията предизвиква смут у читателите и недоволство в християнската общност. Много читатели прекратяват абонамента си за списанието и обвиняват Зевит в богохулство.

Още здравни новини и интересни статии за човешката физиология четете на сайта 24zdrave.bg