Клас от гимназия в Дупница под карантина, заразен е ученик

https://www.24chasa.bg/novini/article/10191727 www.24chasa.bg

Един паралелка от Професионалната гимназия по облекло в Дупница вече е под карантина, заради заразен с коронавирус ученик. 26-те осмокласници преминават на дистанционно обучение, като карантината ще продължи 10 дни.

През последното денонощие новозаразените в община Дупница са 17 души. Освен ученика, сред тях е и бременна жена и 18-месечното й бебе, които скоро се върнали от чужбина.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил има хоспитализирани 34 души. Двама от тях са на интензивно лечение, други трима пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница има настанени за лечение 20 души. Един от тях е в реанимация, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", град Дупница са настанени за лечение 21 души. Един е на интензивно лечение, 10 пациенти са на кислород, като от тях трима са в по-тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали две жени от община Кюстендил, които са били с придружаващи заболявания – на 68 г. и на 79 г.