В медицински център "Афродита" победиха безплодието

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10687607 www.24chasa.bg

Процентът на живо родени деца нарежда клиниката на челно място по успеваемост сред най-добрите клиники на Балканите

Коя е най-добрата ин витро клиника в страната? Има ли критерий, към който трябва пациентите да се стремят при избора й? Може ли всяка двойка да си позволи ин витро процедура? Това са част от въпросите, които си задават всички двойки с репродуктивни проблеми.

При избор на ин витро център е необходимо да се имат предвид опитът на центъра, оборудването на лабораторията му и постигнатите проценти на успешна бременност.

В България  данни дава официалната статистика на Центъра за асистирана репродукция. Там се регистрира достоверна информация за успеваемостта на всяка клиника, която работи в тази сфера у нас. На база тези официални данни клиниката с най-голям успех в процент раждания за последните 3 години е медицински център "Афродита". А процентът продължава  да е висок. От клиниката обявиха , че за четвърта година имат средна

успеваемост над 37%

живо родени деца от извършените инвитро процедури. Резултатът е забележителен не само за нашата страна, където  процентите варират средно около 20-25%, а и в световен мащаб. Това означава, че в отлични лабораторни или в лесно управляеми случаи процентът може да бъде много по-висок.

"В медицински център „Афродита” успяхме и тази година да запазим отличните резултати за четвърта година подред. Резултати, които постигат само много добри лаборатории в света. Това е победата, към която се стремяхме през всички тези години с много колективна работа, натрупан опит и голям професионализъм", обявиха от клиниката.

Статистиката показва, че една на всеки 6 двойки има проблем със зачеването. Проблемите се наблюдават както при жените, така и при мъжете. В последните години  възрастовата граница пада и все по-голям става процентът на младите двойки, които не могат да имат деца.

"Това е причината ние в медицински център „Афродита” да продължаваме с каузата си да помагаме на все повече двойки да сбъднат мечтата си за бебе. Големият ни екип от специалисти и

сътрудничеството с най-големите лаборатории в света

ни дават възможност да продължаваме да увеличаваме успехите си в регенеративната  медицина. Това е постоянна борба, защото ние извървяваме целия път със семействата, които ни се доверяват. И всеки един  успех е крачка към победата", казват от клиниката.

Нарастващото безплодие е световна реалност. Невъзможността на една двойка да има деца създава голяма психологическа тежест и има общи социални последици. Безплодието е свързано също с демографската криза и застаряването на населението. Българското население застарява, следователно броят на двойките в репродуктивна възраст и съответно на ражданията намалява. Това е въпрос, който ще бъде от голямо значение през следващите години.

Медицински център "Афродита се включи в каузата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми с

безплатни IVF процедури.

Клиниката работи с  Центъра за асистирана репродукция за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми. Това е специализирана структура, която организационно и финансово подпомага български граждани за извършване на дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие. Фондът работи вече над десет години и хиляди български семейства са се възползвали от неговите услуги.

Данните от последно преброяване на населението показват, че демографската криза се увеличава и това ще доведе до редица проблеми в бъдеще. Стратегическата цел, на която се залага, е забавяне темповете на намаляване на броя на населението с тенденция за стабилизирането му в дългосрочен план и осигуряване на високо качество на човешкия капитал, включващ хората с тяхното здравословно състояние, образованост, квалификация, способности и умения. Прилага се интегриран подход за максимално обхващане на демографските проблеми. Основната цел на работата в сферата на демографската политика е ограничаване на негативните въздействия на демографските дисбаланси върху публичните финанси и социалните системи.

МЦ „Афродита“ е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Клиниката работи с най-престижните в света лаборатории от САЩ, Великобритания, Франция и Италия и се смята за еквивалент на качество.

Клиниката е многократно номинирана и наградена в България и чужбина.