Редовната консумация на бадеми подобрява състава на чревната микрофлора, като по този начин оказва положително въздействие върху здравето на червата като цяло, пише сп. "Америкън джърнъл ъв клиникъл нютришън", позовавайки се на резултатите от британско проучване, предава БТА.
Изследването, направено от учени от Кралския колеж в Лондон, е обхванало 87 души, които често са похапвали нездравословни храни като шоколад или чипс и не са консумирали достатъчно фибри.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.