
Нужно е да се ограничи консумацията на червено месо
Европейски учени предлагат промяна в начина на хранене на европейците – процес, който засяга цялата верига на храните, от производството до потреблението. Това съобщи порф. Ерик Ламбен, преподавател по география и устойчиви науки в Католическия университет в Льовен, Белгия и член на Групата на главните научни съветници на Европейската комисия. Той участва в семинара, посветен на научни решения за устойчиви храни, проведен преди дни от Европейския изследователски съвет (ERC) и от Комитета за бъдещето на науката и технологиите (STOA) в Европейския парламент в Брюксел.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.