
Не е необичайно да открием мухъл на повърхността на продуктите в шкафа и дори в хладилника. И се случва да остържем или изрежем петната зелена плесен, а останалото да хапнем.
При някои храни това е безобидно. Но не го правете с хляба, казва британският експерт по безопасност на храната от Университета на Гринуич д-р Ричард Фукс. Пред в. "Дейли мейл" той обяснява какво може да се яде, дори и плесенясало, и кое трябва да отиде направо в кошчето.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.