Консумацията на „малко известната" цветна „суперхрана", известна като лилав ориз, е свързана с намаляване на риска от различни заболявания. Неговата дъвчаща текстура и лека сладост се съчетават идеално с всякакви пържени ястия, скара, супи и задушени ястия.
Пурпурният ориз се отглежда предимно в северните части на Тайланд. Въпреки че е познат от години, малко хора извън Азия знаят за съществуването му и за това колко полезен може да бъде за здравето, съобщи Mirror.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.