
"Човек прекалява със свръхконсумацията и свръхкомбинацията, вместо да даде на организма възможност да се справи с хранителния прием", коментира в "Тази сутрин" специалистката по хранене и диететика проф. Донка Байкова.
"Много сериозната промяна на хранене е стрес за организма, за всяка различна съставка се отделят различни ензими. Всеки орган и система в организма, поставени при режим на свръхработа, реагират с риск от създаване на проблем", обясни тя, като допълни, че с резки промени в хранителните навици "бихме застрашили и кръвното си налягане, кръвна захар, холестерола, бъбречната система също се натоварва". По думите ѝ "алкохолните напитки за капак също натоварват както панкреаса, така и черния дроб и храносмилателна система".
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.