
Пия по три кафета на ден. Средно с 30% по-ниска е сърдечносъдовата смъртност на хората, които пият кафе спрямо тези, които не пият кафе. Доскоро това не беше ясно и уверявам ви, нямам бизнес с кафе. Това каза по Нова телевизия кардиологът проф. Сотир Марчев-
Хората, които пием кафета, имаме в червата си една полезна бактерия повече. Тя се храни от полифенолите в кафето. Бактерията ни помага да имаме по-малко сърдечносъдови инциденти, обясни проф. Марчев, който уточни, че специалистите са против кристалната захар. Съветът му е да се закусва. Малко храна рано сутрин спестява големи преяждания през деня, обясни кардиологът. Хората, които закусват, развиват по-рядко диабет. Самият той закусил тази сутрин с кисело мляко и овес.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.