
Лекар разкри какво трябва да хапнете, преди да консумирате алкохол. Д-р Нина Чандрасекаран, специалист по белодробна и критична медицина, заяви в TikTok, че храна, която е любима на мнозина, е идеална, тъй като съдържа много протеини.
„Ако ви предстои нощ навън и ще пиете алкохол, яденето на сирене преди употребата на алкохол може да намали риска от махмурлук. Това е така, защото сиренето съдържа много белтъчини, мазнини и сложни въглехидрати, които могат да покрият стомаха, което намалява усвояването на алкохола. Сиренето може да помогне на организма да метаболизира алкохола по-добре и да предотврати увреждането на черния дроб", каза Чандрасекаран.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.