
Китайски изследователи разкриха генетичната основа на ключови агрономически и метаболитни характеристики при чаените растения, хвърляйки светлина върху бъдещото отглеждане на сортове чай с благоприятни качества.
Изследването, проведено от учени от няколко академии за селскостопански науки в Китай в продължение на пет години, предполага „ключовата роля на Югозападен Китай като източник на чаените растения, разкривайки генетичното разнообразие и състоянието на опитомяване на древните чаени растения", се казва в статията, публикувана в списание Nature Genetics.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.