
Балансираният хранителен режим, дава предимство на растителни храни като пълнозърнести храни и бобови растения, като същевременно ограничава червеното месо и преработените храни, може да изиграе ключова роля за намаляване на риска от рак.
Въпреки че ракът се влияе от няколко фактора – диета, генетика и околна среда – здравословният начин на живот може да помогне за намаляване на риска от развитие на това сложно заболяване. Според диетолога До Тхи Лан от Общата болница Там Ан в Ханой, въпреки че никоя диета не може да предотврати напълно рака, диета, богата на растителни храни, пълнозърнести храни и ограничаване на преработените храни, може да подобри продължителността на живота и здравето.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.