Дори когато се изпотят, някои хора миришат по-добре от други. Причината не е напълно ясна дори на учените. Някои от тях обаче намират пряка връзка между хранителните навици, напитките и ароматите, които се излъчват след това от тялото. Свежестта, изглежда, е в пряка връзка с избягването на концентрираните питиета. Черният дроб успява да преработи 90% от приетия алкохол, а останалата част се отделя чрез потта, дъха и урината. Питиетата не само засилват миризмата на тялото, но и стимулират по-обилно потене като цяло. Чесънът и кърито са храните, които всички сочат с пръст и набеждават за лошата миризма, особено през лятото. И е вярно. Ефектът от тях обаче е съизмерим с този на изяденото месо. Дори двуседмичен вегетариански режим освежава телесната миризма, твърдят чешки учени. Най-подходящи плодове са ябълките, ягодите, крушите, портокалите, лаймът, бананите, боровинките и пъпешът. Те са с ниско съдържание на холин - вещество, което спомага за лош дъх на потта.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.