Учен от "Кеймбридж” смята, че никоя не е магически ключ за здравословно хранене
Преди време ми гостува позната, която буквално изпадна в шок, когато видя, че готвя с олио. Изнесе ми такава лекция колко вредно е това, че дори да не ѝ повярвах напълно, започнах да се съмнявам. Да търся информация по въпроса и даже да го избягвам за някои ястия. Причината е, че тя ми говореше с данни от различни проучвания, които са показали как вече е по-здравословно например да използваш маргарин вместо олио. Самата тя се бе превърнала в запален фен на кравето масло. Тъй като е пенсионерка с ограничен бюджет, се бе включила в различни групи в социалните мрежи, за да си го намира по-евтино от производители и да е сигурна, че е истинско. Следеше непрекъснато и разпродажбите, които големите хранителни вериги правят на масло.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.