
Когато приемаме лекарства, трябва да знаем, че някои храни могат да увеличат, намалят или дори да блокират въздействието на активните съставки, пише немското сп. “Фокус”. Грейпфрутът например изненада фармацевтите, които даваха от сочния плод на доброволци, тестващи лекарства. Първоначално идеята била просто да се маскира не особено приятният вкус на медикамента. Резултатът обаче бил изненадващ: грейпфрутът повишил концентрацията на приеманата субстанция.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.