
Трудно можем да си представим трапезата през зимата без туршията, която е и солена, и кисела. Тя е събирателно понятие за огромното разнообразие от консервирани зеленчуци, приготвени по безброй рецепти и в най-различни съчетания. Общото е технологията, основана на безкислородна ферментация на продуктите, потопени в саламура. Подобни предястия се приготвят по целия свят от Балканския през Арабския полуостров, в Индия, Китай до Северна Америка.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.