Лекари от цял свят срещу рака на гърдата

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/4986594 www.24chasa.bg

Коварната болест покосява 1 400 000 жени годишно

За трета година водещата здравна институция Анадолу Медицински Център организира симпозиум, посветен на онкологията. Тази година форумът се проведе на 12 септември и беше посветен на коварна болест - рак на гърдата.

Анадолу Медицински Център постави на масата за обсъждане последните новости в методите за лечение на жестоката болест, която покосява 1 400 000 жени всяка година.

Лекари от цял свят срещу рака на гърдата

Участниците в целодневния форум се фокусираха върху състоянието на настоящите методи на лечение и текущите изследвания на рака на гърдата от различни гледни точки. Темите, включени в конференцията, разгледаха възможните рискове и лечения, провеждането на лъчетерапия на различните етапи от болестта, обсъдиха хирургичния аспект в лечението, както и приложението на молекулярните изследвания и образната диагностика.

Симпозиумът беше оглавен от проф. д-р Кайъхан Енгин, водещ лекар на отделението по онкологични болести към Андолу Медицински Център. Като лектори по различните теми на симпозиума се изявиха проф. д-р Недждет Юскент, специалист по онкология, проф. д-р Халук Думан, специалист по пластична и реконструктивна хирургия и самият проф. д-р Кейъхан Енгин като специлист по радиационна онкология.

В конференцията взеха участие световно признати лекари, специалисти в различни дисциплини и по този начин превърнаха здравния форум в събитие с международно значение.

Специалистът по гръдна онкология, проф. д-р Бану Арун представи разработките, които е направила в известната американска клиника - MD Anderson Center на тема генетичната предразположеност и диагоностика на рака. Проф. Арун също така коментира темата за превенция на рака на хората от най-рисковите групи.

Сред известните международни участници на Онкологичния симпозиум бяха и директора на Центъра за рак на гърдата към медицинския университет в Манхайм, Марк Зютерлин и д-р Елефтериос Мамунас, специалист по онкологична хиругрия в Центъра за Ракови болести към Университата във Флорида.

Домакините от Анадолу Медицински център успяха да получат най-съвременните мнения от специалисти от цял свят, да предизвикат полезна дискусия, както и да обсъдят бъдещи стратегии за лечение.

Участниците в здравната конференция се обединиха около тезата, че напредъкът в лечението на рака на гърдата се постига чрез успешно прилагането на мултидисциплинарен подход.

Подобен подход прилагат специалистите в новооткрития Център за лечение на рак на гърдата към турската клиника. Центърът предоставя комплексна диагностика и лечение, вкл. пластична хирургия - пълен пакет услуги за всички нужди на пациентите с рак на гърдата. Екипът за лечение на рак на гърдата включва специалисти, получили образованието си в престижни университет в САЩ и Турция, специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисин, САЩ, и носители на престижни международни награди.

Повече за рака на гърдата

Ракът на гърдата е най-често срещането раково заболяване в световен мащаб, както в развитите, така и в развиващите се страни. В страните с ниски и средни доходи честотата на заболяването,през последните години, се увеличава с бързи темпове и причините за това са както липсата на информираност за ранното откриване на това заболяване, така и невъзможността за достъп до здравни услуги. Ракът на гърдата не е предотвратимо заболяване. Карциномът на млечната жлеза може да засегне всяка жена. Рискът се увеличава с възрастта. Над 70% от диагностицираните жени не покриват критериите за рискови фактори. Своевременното диагностициране и лечение са най-сигурният начин за позитивен изход. Мамографията е най-сигурният начин да се открие рак на гърдата в най-ранната фаза, когато болестта все още не се е проявила и е напълнолечима. При адекватно лечение продължителността на живот на жените, преборили рак на гърдата, е както и при останалите хора.

За повече информация посетете www.anadolumedicalcenter.bg

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България