Апаратура от ново поколение в България, в помощ на съвременната спортна медицина

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6011991 www.24chasa.bg

Спортната медицина е сред най-бързоразвиващите се направления в медицината. Тя обхваща превенцията и лечението на заболявания и травми, свързани с усилената физическа активност на атлетите в различни спортове.

Съвременните атлети постигат все по-впечатляващи резултати, благодарение на перфектната физическа подготовка и бързото възстановяване на организма. Спортната медицина играе много важна роля в подготовката и грижата за здравето на спортистите и е способна да им осигури по-значителни успехи и по-голяма продължителност на спортната кариера.

Високотехнологичните апарати, които се използват в спортната медицина днес, не само допринасят за по-качествено и бързо възстановяване на спортистите, но спомагат за превенцията на сериозни заболявания, особено свързани с кардиологични усложнения и поява на т.нар. синдром на внезапната сърдечна смърт.

Ето защо все повече компании, които са въвлечени в областта на медицината, създават апаратура за спортната рехабилитация, насочвайки усилията си към създаване на изключително надеждни и ефективни апарати за кардиологична диагностика, превенция и проследяване на състоянието на състезателите.

Сред най-популярните уреди са онези, които успяват да съчетаят редица възможности в едно. Именно такава е и стрес-системата на БТЛ, която комбинира изключително функционален ЕКГ апарат с иновативен компютърен софтуер, който успява да проследи няколко показателя наведнъж и то в реално време.

BTL CardioPoint е може би най-модерната софтуерна платформа на българския пазар в момента, която автоматично обработва данни от почти всички кардиоапарати като ЕКГ устройства, холтери, спирометрични апарати, монитори за кръвно налягане и др. Софтуерът е изключително подходящ и в областта на спортната медицина, тъй като спомага за превенцията и навременната диагностика на вродени или придобити сърдечни заболявания. Така той се превръща в изключително важна част от грижата за здравето и подготовката на атлетите във всяка възраст.

Благодарение на възможностите на платформата да проследява и сравнява резултатите и да доставя много различни показатели за състоянието на спортистите, BTL CardioPoint е предпочитания избор на лекарите в спортната медицина. Софтуерът допълва различните кардиологични уреди на BTL, които съчетани позволяват пълноценно и комплексно изследване на пациентите. Към стрес тест системата, например, лесно се съчетава SDS модула за превенция на внезапната сърдечна смърт. С него се тестват 16 различни критерия и 90 ЕКГ показателя, за да се постигне най-точна диагностика на пациентите.

Неинвазивните методи за лечение и възстановяване на атлетите, с помощта на високотехнологични апарати, позволява провеждането на най-пълноценна подготовка на спортистите и спомага за намаляване на риска от трайни увреждания и заболявания, в следствие на силното физическо натоварване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с