Апаратура от ново поколение в България, в помощ на съвременната спортна медицина

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6011991 www.24chasa.bg

Спортната медицина е сред най-бързоразвиващите се направления в медицината. Тя обхваща превенцията и лечението на заболявания и травми, свързани с усилената физическа активност на атлетите в различни спортове.

Съвременните атлети постигат все по-впечатляващи резултати, благодарение на перфектната физическа подготовка и бързото възстановяване на организма. Спортната медицина играе много важна роля в подготовката и грижата за здравето на спортистите и е способна да им осигури по-значителни успехи и по-голяма продължителност на спортната кариера.

Високотехнологичните апарати, които се използват в спортната медицина днес, не само допринасят за по-качествено и бързо възстановяване на спортистите, но спомагат за превенцията на сериозни заболявания, особено свързани с кардиологични усложнения и поява на т.нар. синдром на внезапната сърдечна смърт.

Ето защо все повече компании, които са въвлечени в областта на медицината, създават апаратура за спортната рехабилитация, насочвайки усилията си към създаване на изключително надеждни и ефективни апарати за кардиологична диагностика, превенция и проследяване на състоянието на състезателите.

Сред най-популярните уреди са онези, които успяват да съчетаят редица възможности в едно. Именно такава е и стрес-системата на БТЛ, която комбинира изключително функционален ЕКГ апарат с иновативен компютърен софтуер, който успява да проследи няколко показателя наведнъж и то в реално време.

BTL CardioPoint е може би най-модерната софтуерна платформа на българския пазар в момента, която автоматично обработва данни от почти всички кардиоапарати като ЕКГ устройства, холтери, спирометрични апарати, монитори за кръвно налягане и др. Софтуерът е изключително подходящ и в областта на спортната медицина, тъй като спомага за превенцията и навременната диагностика на вродени или придобити сърдечни заболявания. Така той се превръща в изключително важна част от грижата за здравето и подготовката на атлетите във всяка възраст.

Благодарение на възможностите на платформата да проследява и сравнява резултатите и да доставя много различни показатели за състоянието на спортистите, BTL CardioPoint е предпочитания избор на лекарите в спортната медицина. Софтуерът допълва различните кардиологични уреди на BTL, които съчетани позволяват пълноценно и комплексно изследване на пациентите. Към стрес тест системата, например, лесно се съчетава SDS модула за превенция на внезапната сърдечна смърт. С него се тестват 16 различни критерия и 90 ЕКГ показателя, за да се постигне най-точна диагностика на пациентите.

Неинвазивните методи за лечение и възстановяване на атлетите, с помощта на високотехнологични апарати, позволява провеждането на най-пълноценна подготовка на спортистите и спомага за намаляване на риска от трайни увреждания и заболявания, в следствие на силното физическо натоварване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тузар с лъскава лимузина го раздава футболистът на ЦСКА Кристиян Малинов, видя "България Днес". Странно защо играчът шофираше своя баварец с ушанка на главата. Дали се крие от някой, студено ли му е или е някаква своего рода мода - само той си знае. След дербито с "Левски" играчът на сините Симеон Cлaвчeв пуcнa cнимкa от мача

Кримигероят Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, явно не се страхува от отмъщение от Митьо Очите и броди безстрашно из столичните булеварди. Припомняме, че Кравата е подсъдим за стрелбата в ресторант в Слънчев бряг преди 2 години, където по същото време се е намирал и Очите. Двамата са смъртни врагове

Забравен куфар спасява живота на дуетната половинка на Шаулич Още съм в шок от нелепата смърт на Шабан Шаулич! Това разкри пред "България Днес" нашумялата сръбска попфолк певица Теа Таирович. Тя е последната, която пее заедно с него на сцената, минути преди нелепия инцидент. Кралят на сръбската музика загина точно преди 1 година в автомобилна