Грипна епидемия в Благоевград

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6671538 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Грипна епидемия е обявена от понеделник в Благоевград, съобщиха от РЗИ.

"Вследствие рязкото завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип и достигане на епидемични стойности в община Благоевград ще бъде обявена епидемична обстановка от 22 януари", казаха от инспекцията.

Броят на заболелите е достигнал 381 на 10 хил. души. Разпоредено е медицинският персонал да работи с четирислойни марлени маски, спиране на плановите операции и свижданията в лечебните заведения, прегледите на фебрилно болните да се извършват по домовете от общопрактикуващите лекари, спиране на детски, женски консултации и профилактични прегледи, спиране на имунизации. Инспекцията разпореди и извършване на сутрешен филтър от медицинските сестри в детските заведения и училищата и недопускане на болни деца от грип, ОРЗ и заразни заболявания, както и задължително проветряване и извършване на дезинфекция на под и повърхности в детските заведения.

Най-много е засегната възрастовата група от 0-4 годишна възраст, следвани от възрастовата група 5 -14. РУО ще обяви грипна ваканция за учениците от община Благоевград от понеделник до сряда включително.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"