Обявяват грипна епидемия в Габровско от утре

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6675994 www.24chasa.bg

Грипна епидемия ще бъде обявена от 23 януари на територията на общините Трявна и Дряново. Това съобщи за „Фокус“ – Велико Търново, д-р Татяна Велиславова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция в Габрово. Тя посочи, че пробите изпратени в Националната референтна лаборатория през изминалата седмица са били отрицателна, но въпреки всичко в периода от 15-21 януари заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания за двете общини е достигнал предепидемична стойност.

В община Трявна заболеваемостта е 340,84 на 10 000 души, а в община Дряново – 302,67 на 10 000 души. Най–висока е заболеваемостта във възрастовата група от 0 до 4 години, следвана от възрастовата група от 5 до 14 години. Заболеваемостта от ОРЗ и грип в община Габрово е 279,63 при епидемична стойност за областта 350 на 10 000; а в община Севлиево – 147,86.

Във връзка с повишената заболеваемост, считано от 23 до 28 януари на територията на община Трявна и община Дряново се обявява грипна епидемия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"