Грипна епидемия и ваканция до петък в област Стара Загора

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6677863 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

От 24 януари, сряда, област Стара Загора е в грипна епидемия, обявиха днес от РЗИ в града. Инспекцията предложи на Регионалното управление на образованието да обяви грипна ваканция за цялата област в периода 24 - 26 януари - от сряда до петък включително.

Причина за решението е продължаващото интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции. Най-висока заболяемост е регистрирана сред възрастовите групи от 0 - 4 и от 5 до 14 години.

Грипната ваканция на училищата се налага, за да бъде прекъсната епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничена заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип сред учениците, обясниха от РЗИ. От там препоръчаха на лечебните заведения за болнична помощ да спрат свижданията. Лечебните заведения за извънболнична помощ - медицинските диагностично-консултативни центрове и центровете за спешна медицинска помощ, по възможност следва да открият грипни кабинети. В същото време трябва да бъдат спрени женските и детски консултации, както и плановите профилактични имунизации и реимунизации. На населението се препоръчва хората да ограничат социалните си контакти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"