Упражнения за подобряване на паметта

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6762346 www.24chasa.bg

Човешката памет не се свежда до елементарното помнене, заучаване и възпроизвеждане на информация. Тя е връзката между миналото, настоящето и бъдещето.

Всеки психически акт е пряко свързан с паметта. Ако нашите усещания изчезваха веднага след възникването си, щяхме да бъдем като новородени и нямаше да можем да планираме бъдещето.

Проучванията сочат, че до 25-годишна възраст човешката памет се развива и подобрява, до 40-45 години се съхранява приблизително на същото ниво, а след това започва да отслабва. Когато човек се оплаква от проблеми с паметта, обикновено има предвид, че забравя и трудно обработва информация. Ако е възрастен, той приема измененията като непреодолими и се примирява с тях.

Върху състоянието на паметта влияят прекомерният стрес, обездвижването, непълноценното хранене. Ако подобрим условията си на живот и следваме някои съвети, ползата от които е доказана с научни изследвания, можем да поддържаме паметта си в добра кондиция.

Целия текст четете на mila.bg

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.