Какво да си хапваме, за да нямаме пролетна умора

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6785760 www.24chasa.bg

Всички се радваме на настъпването на пролетта, но за да й се насладим истински, е нужно да променим зимните си „навици“. Нужно ни е пролетно прочистване. Пролетта е онзи момент, в който е препоръчително не само да почистим дома, но и хладилника и организма си. Време е да се възползваме от новия сезон, за да започнем да се храним правилно.

Съвети за това споделя диетологът Ипократис Пападимитракос, който казва, че не е необходимо да изхвърлите всичко вредно от хладилника - всеки се нуждае от блокче шоколад отвреме навреме. Но има някои базови съвета, които ще ви помогнат да останете в топ форма през пролетта.

А правилното хранене, съобразено с новия сезон, е най-добрият начин да избегнем нежеланото състояние на отпадналост и умора.

Зеленолистните зеленчуци са от особено значение, за да преборим пролетната умора. Желязото е от изключителна важност за производството на енергия в организма, а един от най-добрите начини да си го доставяме е като заложим на айсберг, маруля, спанак, коприва и др. Опитайте се да хапвате зеленчуците сурови под формата на салати. Един интересен дресинг ще овкуси и преобрази традиционната пролетна салата до неузнаваемост.

Присъствие в ежедневното пролетно меню задължително имат и тиквичките. Целия текст може да прочетете ТУК.