Тези полезни храни имат и вредно действие
29.03.2018 11:40; Бела ЧолаковаЛукът и чесънът са причина за лошо храносмилане
Признати като едни от най-силните противовъзпалителни средства, лукът и чесънът неизменно присъстват на трапезата ни, особено през студените месеци. При някои хора обаче водят до забавяне на храносмилането и дори могат да предизвикат киселини.
Решението
Въпросът не е да ги ограничавате, защото ще се лишите от полезните им свойства, а просто да се научите да ги консумирате приготвени на пара или задушени. Друг полезен трик е заедно с тях винаги да приемате копър или джоджен (мента), за да подпомогнете храносмилането. Така ще се справите и с неприятния проблем на тежкия дъх, който остава след консумирането им.
Зеленчуците водят до подуване на стомаха
Зеленчуците трябва да присъстват в менюто ни всекидневно, но някои от тях по-трудно се смилат - зеле, целина, картофи, броколи, артишок, фасул. Суровите зеленчуци, особено приети късно вечер, също предизвикват подуване и газове. Целия текст четете ТУК.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.
-
Митрополит Гавриил: Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен
-
Почина Лий Радзевил - сестрата на Джаки Кенеди (Видео)
-
Валери Дъбов е убитият тази сутрин в Кюстендил
-
Честит рожден ден на Мартина Димитрова
-
Полският премиер отмени пътуване до Израел заради коментари на Нетаняху за сътрудничество с нацистите
-
Коментар на седмицата №2 Как с пропаганда може да се “узакони” оръжеен завод
-
Споделен пчеларски опит: Смятам да започна подхранване с питки с протеин ,,APITOM-P''
-
Правила при зимното пръскане
-
3 начина да си отгледате кълнове
-
Издоеното краве мляко мирише на тор и нагарча. Защо?
-
Диана - първата крава в Шлезвиг-Холщайн с 200 000 л пожизнена млечност
-
Как да се справя със сеченето при мушкатата