Сдружение: Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6820769 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели - за това настояха представители на сдружение "Рестарт", както и двама пациенти, страдащи от множествена склероза и миелоидна левкемия, условно осъдени за отглеждане на марихуана. Те обясниха, че на първа инстанция са били оправдани, но втората съдебна инстанция е отсъдила условни присъди, предаде БТА.

Маслото от канабис помага на редица тежки заболявания, каза бившият депутат Велизар Енчев, който посочи държавите, в които е разрешена употребата на коноп за медицински цели. През 2016 г. зададох въпрос на тогавашния министър на здравеопазването Петър Москов, свързан с употребата на марихуана и нейните деривати за медицински цели, допълни още Енчев, но, по думите му, тази тема има минимална политическа подкрепа.

Енчев каза още, че фармацевтични компании имат много силно лоби, което е против легализирането на производството на продукти на основата на канабис. Ако се легализира това производство, за някои от тези производители печалбите драстично ще намалеят, каза още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от