Петър Димков за неволното семеизтичане

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7470817 www.24chasa.bg

Неволно семеизтичане (сперматорея) е изтичането на семенна течност (сперма) от пикочния канал на мъжа без оргазъм или без ерекция (втвърдяване на члена), особено при отиване по голяма или малка нужда.

Причини. Онанизъм, пиене на възбудителни питиета, стягане на главичката на члена било с гащите, било от кожичката на члена, когато тя е дълга и тясна,често вземане на слабителни лекарства, употреба на твърде топли клизми, хемороиди, възпаление на семенните кесийки, присъствие на глисти в задното черво.

Твърде чести причини за тази болест са и триперът и стесняването на пикочния канал. При някои болести на гръбначния мозък също настъпва сперматорея.

Признаци. Признаците на нервното изтощение, което причинява това семеизтичане, отначало са слаби - болният, като стане сутрин от леглото, усеща слабост, има сърцебиене. Освен това постоянно е запечен, умствените способности намаляват. Повечето такива хора са бледи, слаби, постоянно им е студено. Настроението им е различно - едни стават раздразнителни, избягват общуването, а други изпадат в мрачно отчаяние.

Лечение. Както при всяка болест, така и тук преди всичко трябва да се отстрани причината на болестта, ако е известна. В останалите случаи начинът на лечението в началото на болестта е същият, както при онанизъм, а в по-напреднали случаи с признаци на полова слабост - по начина, изложен за полово безсилие (импотентност) у мъжа. И в двата случая болният трябва преди лягане да ходи по малка нужда и през нощта пак да се събужда да уринира. Да не лежи на меко, нито да се завива с тежка покривка; в топло време достатъчно е да завие само краката си. Да избягва да спи на гръб. През лятото е полезно да прави речни и морски бани. При запек винаги да си прави хладки клизми (25С). Вредно е язденето на кон или велосипед.

Цялата рецепта на лечителя четете на 24zdrave.bg/Article/7404063

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не са много хората, които могат да познаят Васил Иванов-Лучано. Небезизвестният бивш министър на спорта видимо се е посъстарил и прегърбил, видя "България Днес". Макар и елегантно облечен и с кърпичка в джоба на сакото, някогашният министър не прилича на себе си. На 8 юни Лучано чукна 55 години.

Нова двойка футболист-манекенка се вля в редиците на българския хайлайф. Младежкият национал и футболист на "Болоня" Калоян Кръстев отскоро гушка едно от новите водещи лица на модна агенция "Визаж". Бившият играч на "Славия" е гадже с красивата Мария Димитрова. Тя е сред новите лица в агенцията на Жени Калканджиева.

Заместник-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер влиза във форма за лятото, видяха папараците на "България Днес". Депутатката тича усилено в столичен парк, за да поддържа форма. Макар да спря поглед на чипса и царевицата на пара, Джафер не се изкуши и продължи с тренировката