Крайните диети - белтъчни или въглехидратни, могат да бъдат опасни и да доведат до влошаване на здравословното състояние, каза в интервю за БТА проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика. Експертът участва в националната конференция по хранене с международно участие, която се проведе наскоро край Варна. Сред акцентите на форума тази година бяха съставът и безопасността на храните, дието- и фармакотерапия на болестите на храненето и метаболизма, съвременните хранителни технологии.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.