“Майчин дом” отвори кабинет за консултации по кърмене

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7587175 www.24chasa.bg

Специализиран кабинет за консултации по кърмене отвори в Университетската АГ болница “Майчин дом”. Там всички настоящи и бъдещи майки ще получават надеждна подкрепа по всички въпроси за кърменето, включително практически съвети и техники за хранене на новороденото и съхранение на кърмата. В рамките на Световната седмица на кърменето, която тази година се отбелязва от 1 до 7 август, консултациите ще са безплатни. Ще се провеждат всеки работен ден от 11 до 16 ч след записване на тел: 0878 29 59 30 или 02/ 9172 333.

Инициативата за създаване на такъв специализиран кабинет е естествен отговор на нарастващия интерес и нуждата от информация за майките, които все по-често срещат трудности с кърменето и се нуждаят от помощ.

Инициативи по повод Световната седмица организират и от единствената у нас Банка за майчина кърма в София. Една от тях ще е на 6 август и ще е с акцент върху правилното замразяване на кърмата. Целта е майките, които разполагат с повече кърма, да се обучат правилно да съхраняват кърмата и при желание да я даряват, тъй като необходимостта от дарители е голяма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.

9-годишният мочок Веско ще има нов дом в парка за танцуващи мечки "Белица". Веско е живял 8 г. в Столичния зоопарк. Животното има поведенчески и физически отклонения - слабичко е, леко прегърбено и не се знае на този етап дали това е генетичен проблем. Мечокът е роден преди 9 г. във Варненския зоопарк,