Китайски учени разработиха нов метод за засичане на микро-РНК

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7647106 www.24chasa.bg
СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Китайски учени са разработили нов метод за засичане на микро рибонуклеинова киселина (микро-РНК), който може да помогне за ранното откриване и диагностициране на различни видове ракови заболявания, предава Радио "Китай".

В основата на метода, използван от екипа на Суджоуския институт за биомедицински технологии към Китайската академия на науките, стои стратегия за радиометрично определяне на микро-РНК чрез съчетаване на променящи се сребърни нанокластери с верижна реакция на хибридизация. Според ръководителят на проекта професор Мяо Пън, новият метод за засичане на микро-РНК в кръвни проби, комбиниран с обзорна графия може да открие също специфични позиции на лезии. В сравнение със съществуващите методи за засичане, новият има по-добро аналитично представяне и е по-лесен за провеждане. Откритието на китайските учени е публикувано в последния брой на списание Sensors and Actuators.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад изчезна. Морални и духовни инвалиди отново осакатяват сина и изрязват бастуна му, на който се подпира. Без него ръцете на Пенчо изглеждат необичайно кръстосани. Това е поредната вандалщина над композицията на Георги Чапкънов.

Ники Кънчев подари картина на Брайън Адамс. Изпълнителят развълнува преди ден почитателите си с концерт в Пловдив, а сред гостите е водещият, който остава изключително вдъхновен от Адамс. След финала на шоуто Кънчев дарява певеца с картина. "Имах удоволствието отново да му стисна ръката преди концерта.