Д-р Хаддад, оперирал с фенер: Човекът кървеше много, но нямаше как да го оставя

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7718632 www.24chasa.bg
Д-р Елиас Хаддад КАДЪР: bTV

Хирургът д-р Елиас Хаддад от болницата в Горна Оряховица бе отличен със специална награда по време на тазгодишната церемония „Лекар на годината”. Призът му бе даден, след като това лято д-р Хаддад оперира с фенер пациент, докато в болницата нямаше ток заради силна буря в града.

„Няма да помня дълго именно тази операция, защото това е задължение на всеки лекар. Ние всеки ден се сблъскваме с много по-тежки работи. Вярно, че беше много голяма раната, много кървяща. Човекът беше паднал от колело в бурята, кървеше много, но няма как да го оставя”, каза в предаването „Тази неделя” по bTV д-р Хаддад.

Когато видял колко много кърви пациента, лекарят се огледал и видял охранител с фенер. Накарал го да се качи на малко столче и да осветява с фенера отгоре.

Не се знае дали пациентът е бил уплашен от манипулацията на фенер, но бил много благодарен.

Това не е първата операция за д-р Хаддад в трудни условия. Преди години оперирал пациент с резус-фактор отрицателен, а в болницата няма подходяща кръв за него. Тогава лекарят се обадил на сина си Виктор и го извикал да дари кръв. Не за първи път на момчето се налага да помага на пациенти на баща си с кръв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко