Безплатни консултации с топ трансплантолог от Истанбул на 6.XII в София

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7921343 www.24chasa.bg

На 6 декември 2019г. в офиса на “Бридж Медикал”, гр. София ще се проведат БЕЗПЛАТНИ консултации с проф. д-р Айхан Динчкан, специалист по трансплантация на бъбрек, черен дроб и панкреас от „Лив Хоспитал” Истанбул.

Проф. д-р Айхан Динчкан – един от най-известните специалисти по мултиорганни трансплантации (трансплантации на бъбрек, черен дроб и панкреас),е ръководител на Центъра за трансплантации на органи в болница “ЛИВ” – Бахчешехир към Университет “Истиние” Истанбул.

Към настоящия момент е извършил над 1000 чернодробни трансплантации, повечето от които са с живи донори, а около 10-15% от пациентите са деца. Има опит и в използването на маргинални органи в системата за трупни донори и кръстосани чернодробни трансплантации в системата на живи донори (възрастен-възрастен / възрастен-дете). Има и извършени трансплантации на панкреас и комбинирани трансплантации на панкреас-бъбрек, бъбрек-сърце, бъбрек-черен дроб, както и комбинирани операции от типа на чернодробна трансплантация-коронарен байпас.

Освен трансплантации на черен дроб, бъбреци и панкреас, професорът лекува и пациенти в областта на хепатобилиарната хирургия, включително и такива с онкологични заболявания, както и други хирургични заболявания на тези органи.

За БЕЗПЛАТНИ консултации с проф. д-р Айхан Динчкан пациентите трябва предварително да запазят час, както и да носят актуални епикризи и образни изследвания.

Срещите с пациенти ще се проведат на 06.12.2019 г. в офиса на “Бридж Медикал” на адрес: бул. „Христо Ботев “ № 26, град София.

*ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБАДЕТЕ НА ТЕЛЕФОН: +359 888 912702

Айхан Динчкан е роден на 12.03.1972 г. в гр. Ризе, Турция. След завършване на образованието си като лекар, през 2004 г. завършва и специализацията си по хирургия в Катедра по обща хирургия на Медицински факултет на Университет „Акдениз“. В същата катедра придобива и академичната длъжност асистент през 2007 г., доцент – през 2009 г. и професор – през 2014 г.

През периода 2004-2007 г. в Центъра за трансплантация на органи специализира мултиорганни трансплантации (трансплантация на бъбрек, черен дроб и панкреас) и хепато-панкреато-билиарна хирургия (черен дроб, жлъчен тракт и панкреас), след което продължава работата си като хабилитиран преподавател. През 2011 г. е назначен за директор на Центъра за трансплантация на органи и Института на Университет „Акдениз“. Докато е на тази длъжност осъществява първите в страната двустранна трансплантация на ръце, трансплантация на лице и на матка. Но чрез основната си дейност – трансплантация на интраабдоминални жизненоважни органи, той помага на безброй хора в новия им живот.

През този 15-годишен период извършва многобройни бъбречни трансплантации, а процентът на педиатричните трансплантации, по време на които са направени бъбречни трансплантации на около 50 деца годишно, е 15%. В допълнение към усилията, които полага за разширяване на банката за органи и за увеличаване на донорството на органи, за използването на маргинални органи в системата за трупни донори и кръстосана трансплантация в системата на живи донори, десенсибилизация при имунорискови пациенти (висока PRA), има примери и за бъбречна трансплантация от по-възрастни донори, двойна трансплантация от маргинални донори, трансплантации на деца с ниско тегло, както и бъбречни трансплантации от трупни донори при деца. В панкреатичните трансплантации при пациенти с диабет тип 1 (диабет), развили хронична бъбречна недостатъчност, има опити за едновременна бъбречно-панкреасна трансплантация и последователна бъбречно-панкреасна трансплантация. При операциите с трансплантация от живи донори, всички операции на донорите се извършват трансабдоминално чрез напълно лапароскопски метод.

Накратко, д-р Динчкан има опит с трупни и живи донорни трансплантации при възрастни и деца,има множество извършени чернодробни, бъбречно-панкреасни и комбинирани трансплантации и хепатобилиарни операции. От 2017 г. насам, д-р Динчкан е преподавател в Катедра по обща хирургия към Медицински факултет на Университет „Истиние” в рамките на здравна група „Медикъл Парк”. Също така е и ръководител на Центъра за трансплантации на органи в болница „Лив” – Бахчешехир към Университет „Истиние”.

Владее английски език. Има близо 100 международни и национални публикации в своята област. Преводач е и автор на различни книги в своята област. Има написани над 55 статии, които са публикувани в международни журнали и повече от 20 статии, публикувани в национални журнали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.