Специалисти: Жените да не пият шампанско с начервени устни
14.12.2019 13:42; 24 часа онлайнРуски експерти съветват дамите да не пият шампанско с начервени устни по време на коледните и новогодишни празници, съобщава сайтът Лайф.
Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанската продукция изтъкват факта, че червилата съдържат силикон, който напълно неутрализира ценните качества на пенливите вина, предава БТА.
Тези напитки ще бъдат по-приятни на вкус, ако се охладят до 7-9 градуса. В шампанското не трябва да има оцветители и ароматизиращи вещества.
Най-добрите чаши за пиене на пенливи вина са високи и с конусообразна форма. При отварянето на бутилката е препоръчително да се избягват "изстрелите" с тапата. Поради бурното отделяне на газовете шампанското губи от своите ароматни свойства.
-
Учени: Може да е нужна ваксина срещу COVID-19 и за животните
-
"Барса" дължи 1,173 млрд. евро, пред фалит е
-
Да живееш в ситуация, която едва ли някой си е представял
-
БЛС подкрепя действията на министъра на здравеопазването
-
Швеция замрази плащанията за ваксината на "Пфайзер"
-
Вицепремиерът Марияна Николова заминава на посещение в Саудитска Арабия