Корейски лекар: Анти-ХИВ лекарство лекува коронавируса

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8179903 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Председателят на Съвета на директорите на южнокорейската болница в Мйонджи (Myongji) Ли Ван-Цзюн заяви в сряда, че лекарствата против СПИН могат да бъдат ефективни при лечението на коронавируса. Според южнокорейския доктор, един пациент успешно се е възстановил от инфекцията след лечение с лекарството Kaletra, което е широко използвано за лечение и профилактика на ХИВ, предава БТА.

"Изглежда, че антиретровирусният медикамент Kaletra, който се използва за лечение на СПИН, има известен позитивен ефект върху новия коронавирус. Нивото на вируса драстично намаля при нашия пациент в деня след прилагането на Kaletra и симптомите на неговата пневмония се подобряват", заяви Ли Ван-Цзюн.

По-рано в сряда Китайската национална здравна комисия (NHC) пък обяви, че степента на възстановяване на пациентите с коронавирус продължава да се покачва, достигайки във вторник 10,6%. Ден по-рано NHC отчете, че коефициентът на възстановяване от COVID-19 (официалното име на новия коронавирус) в Китай е достигнал 8,2%, като данните за тази седмица отбелязват силно подобрение спрямо края на януари, когато процентът на възстановяване беше едва 1,3 на сто.

NHC отбеляза, че все повече хора са изписани от болниците след възстановяване от болестта и че броят на новопотвърдените пациенти е спаднал с 48,2% до 2105 броя в сравнение с 4-ти февруари, когато беше достигнат дневен пик от 3877 заразени с коронавирус.

Междувременно Шанхайската здравна комисия заяви, че още четирима души в града са се възстановили от вирусната зараза, което е довело до покачване на общия брой на излекувани пациенти в Шанхай до 57 от 306 засегнати от COVID-19.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави

Не един, а два тузарски чифта сандали разхожда актуалната Мис България. Радинела Чушева се е сдобила с червени и сини еспадрили на световноизвестната марка "Луи Витон", въпреки че аксесоарите са от новата лятна колекция и още не се продават в България. Вероятно мацката е направила специална поръчка от магазин в Западна Европа