Течният сапун не е по-хигиеничен от обикновено блокче сапун

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8191453 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Обикновено блокче сапун може да мине през много ръце, повечето от които са силно замърсени, но това не означава, че сапунът се превръща в развъдник на бактерии, съобщи ДПА.

На теория всеки, който ползва сапуна, оставя някакви бактерии върху него. Сапунът обаче не е благоприятна среда за развитието им, успокоява Ернст Табори, корпоративен консултант по хигиена, предава БТА.

Патогените не умират веднага върху сапуна, но не оцеляват дълго. Така че за домакинството използването на твърд сапун е подходящ избор, смята експертът.

Според него при течните сапуни патогени могат да се натрупат върху изпомпващия механизъм. И в двата случая обаче няма опасност от зарази, ако хората си измиват старателно ръцете, уверява Табори.

При производството на течен сапун обаче се изразходва пет пъти повече енергия, отколкото за производството на обикновен. Пластмасовите опаковки също са вредни за околната среда, казва експертът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното