
Подходящи са традиционните български - мащерка, подбел, лопен, мурсалски чай, а защо не и чаша червено вино на вечеря. Но основното е ограничаване на контактите и миенето на ръцете, казва проф. д-р Златко Кълвачев, дмн, ръководител на Вирусологичната лаборатория в МБАЛ “Надежда”. Има специалности по вирусология и микробиология. Специализирал е в Русия, Финландия, САЩ, Индия и др. Автор е на над 120 научни публикации, монографии и медицински помагала, 20 рационализации и изобретения. Завършва медицина в МУв София през 1980 г. Започва като военен лекар в Русе. След 3 г. печели конкурс за докторант във ВМА и защитава докторска дисертация. От 1994 до 2001 г. е в Института за научни изследвания в Каракас, Венецуела, където ръководи Лабораторията по вирусология. След това до 2011 г. завежда Лаборатория по молекулярна вирусология в Националния център по заразни и паразитни болести. От 2011 до 2015 г. е началник на Центъра за диагностика и анализ на вируси и вирози във ВМА, бил е и шеф на вирусологията в "Софиямед".
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.