Преизчислиха: 50% не разбират, че носят вируса

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8546741 www.24chasa.bg

Това прави още по-наложително слагането на маски на обществени места

Вероятно всички вече са чули, че има много хора, които обикалят наоколо и имат COVID-19, но нямат представа, че разпространяват вируса. Вероятно и тайно се надявате вече да сте го минали по същия безсимптомен начин.

Но със сигурност се питате какво по-точно означава “много хора”. Това е и въпросът, който силно вълнува здравните власти.

Първият опит за общовалиден отговор направи Центърът за контрол на заболяванията на САЩ. В началото на април изчислението сочеше, че около 25 процента по нищо не разбират, че носят SARS-CoV-2, който причинява коронавирусната нова болест, съобщи директорът на институцията д-р Робърт Редфийлд.

Информацията обаче се актуализира с по-нови изчисления на базата на данни от повече епидемиологични центрове. Данните клонят към 50%.

Това означава, че най-вероятно половината от инфектираните нямат представа за това.

Изследователи от Исландия съобщават, че в 1 от всеки два случая на коронавирус, които са доказано положителни с тестуване, нямат никакви симптоми. Статистиката от Сингапур сочи 44%.

Върху пресмятанията влияят много фактори и някои от тях са променливи величини, което изкривява резултата. Но остава безспорно, че независимо дали безсимптомните носители са 1 от 4, или 1 от 2-ма, епидемиолозите имат аргумент да са настойчиви в искането всеки да носи маска на обществени места.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка