Acibadem възобновява приема на пациенти в Турция

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8628538 www.24chasa.bg

Acibadem Healthcare Group възобновява приема на пациенти, които се нуждаят от медицински грижи в Турция. Приемът на пациенти се координира съвместно с турските здравни власти и всеки пациент се оценява индивидуално, в зависимост от здравословното му състояние. Всяка година над 50 000 международни пациенти от цял свят избират Acibadem за своето лечение в областта на онкологията, кардиологията, трансплантацията на органи, ортопедията, инвитро лечението и естетична медицина.

Още след първия официално потвърден случай на заразен с коронавирус пациент в Турция на 11 март, Acibadem Healthcare Group задейства процедурите си за управление в кризисни ситуации.

Процедурите за безопасност и контрол на инфекциите в болници Acibadem винаги са надхвърляли общоприетите стандарти в световен план. Във връзка с пандемията от Covid-19, Acibadem извърши проверка и последващ постоянен контрол на тези мерки. Пациентите със съмнения или потвърден Covid-19 се посрещат и изолират в предварително определени за целта зони. Медицинските професионалисти, които работят с тях, нямат контакт с останалите пациенти с цел избягване на заразяване.

Всички обществени пространства в болници Acibadem се дезинфекцират на чести интервали от време; освен това, усъвършенствани вентилационни системи пречистват и освежават въздуха денонощно, за да се гарантира безопасността. Високотехнологичните вентилационни системи осигуряват обмен на въздуха вътре в помещенията, като използват свеж въздушен поток отвън и го пречистват през 3 филтъра, а процесът и неговата ефикасност се контролират в реално време от интелигентна автоматизирана система. Вентилацията и методите за филтриране са проектирани така, че да гарантират свеж и безопасен въздух във всяко помещение, включително лекарските кабинети, коридорите, операционните зали и лабораториите.

За пациентите с онкологични и хронични заболявания са осигурени отделни входове за достъп до болниците. Всеки пациент може да влезе само с един придружител и при всяко посещение се измерва температурата както на пациента, така и на придружителя. Всички пациенти, на които предстои операция, преминават преглед за Covid-19. Операционните зали се дезинфекцират преди всяка операция, а инструментите и оборудването се стерилизират в централното стерилизационно звено. След операцията, пациентите се трансферират в самостоятелни стаи за възстановяване.

Acibadem Healthcare Group ще продължи да следва препоръките на Световната здравна организация и турското здравно министерство, като поставя за свой основен приоритет нуждите на нашите пациенти. Уверяваме ви, че ще продължим да посрещаме медицинските нужди на нашите пациенти с високи стандарти за качество, по време на този труден период и занапред.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. +905309768394 (на български език, с viber и whatsapp)

www.acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска