"Хигиенно - Медицинска Индустрия" и световният съвет по хигиена: Рискът от зарази пада с 50% при добра хигиена

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8639292 www.24chasa.bg

Научни факти показват, че ежедневната хигиена е от огромно значение за предотвратяване разпространението на инфекции и зарази.

По данни на Световния съвет по хигиена /The Global Hygiene Council/, рискът от заразяване може да бъде намален с 50%, ако спазваме ежедневна хигиена.

Анализът е публикуван в началото на май тази година в Американския журнал за контрол на инфекциите.

Подобрените ежедневни хигиенни навици като миенето на ръце например, може значително да намали риска от най-често срещаните зарази. Заради увеличените усилия по отношение на хигиената, забавящи разпространението на COVID-19, експертите по обществено здраве от Световния Съвет по Хигиена призовават за още по-голямо внимание в посока подобряване на хигиенните навици в домовете и общностите, за да помогнат за намаляване разпространението на инфекцията.

Документът, разработен от името на Световния съвет, изследва доказателства, че спазването на ежедневни хигиенни навици в домовете и публичните пространства, университети, училища, детски градини, при използване на обществен транспорт, при пазаруване и развлечения и т.н. може да играе жизненоважна роля в ограничението на заплахата от инфектиращи микроорганизми. Множество проучвания показват, че болестотворните бактерии и вируси могат да бъдат прехвърлени от заразен индивид към други хора посредством докосване на ръце и повърхности и могат да оцелеят в достатъчно количество, за да причинят инфекция.

Редовното миене и дезинфекция на ръце и повърхности са ключови хигиенни мерки, които могат да помогнат за намаляване на нивата на микроорганизми върху ръце и често докосвани повърхности, призовават и от Хигиенно – Медицинска Индустрия.

Според водещите експерти от изследователския център на компанията във Велико Търново, възприемането на правилен подход към поддържане на добра хигиена в нашите домове и ежедневието е начин за максимална защита срещу инфекция по времето и на местата, където рискът от предаване е огромен.

Според учените, в светлината на настоящата пандемия, причинена от вируса COVID-19, и анализите за действието му, е по-важно от всякога да оценим ролята на личната и обществената хигиена за намаляване на разпространението на инфекции. По този начин ние помагаме за намаляване на употребата на антибиотици и битката срещу антибиотичната резистентност.

Във време на повишена загриженост, Световният Съвет по Хигиена и екипът на Хигиенно – Медицинска Индустрия, призовават здравните агенции и здравните специалисти да осъзнаят важността на отправянето на съвети към обществото за значението на добрата хигиена в домовете и общностите за намаляване разпространението на инфекции.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на