Доц. Ангел Кунчев: Най-важно е да носи маска този, който има признаци

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8669206 www.24chasa.bg

Ако ситуацията се промени, имаме готовност да върнем мерките. Това каза главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в предаването "Панорама" по БНТ.

"Сърница и Самоков не ме притесняват толкова много, огнища успяваме да капсулираме. Притеснява ме нарастването на заболяването на Турция и Северна Македония", каза той. 

"От началото не вярват хората, че има вирус, наслушах се на конспирации. Хората, които знаят за какво става въпрос, се пазят много добре. Благодарение на тях сме на това положение. Години наред се боря с настроенията срещу ваксинациите. Бил Гейтс днес каза, че няма как да опровергае обвиненията срещу него, защото са чудовищно глупави. Не разбирам огромното самочувствие на някои хора, които си мислят, че той иска да следи тяхното движение", каза той. 

"Не трябва да пада рязко числото на изследваните хора", добави доц. Кунчев. 

"Носенето на маски е важно, когато контактуваме отблизо, особено ако имаме признаци", каза той.

Според него, фирмите са осъзнали, че е ефективна мярка да работят от дома си. Доц. Кунчев препоръча там, където е възможно фирмите да продължат да работят дистанционно.

"Изненадан съм, че системата толкова бързо реагира. Някои болници намират хиляди причини да кажат, че не са подготвени. Надявам се бъдещи правителства да ползват всички изводи, за да преценят къде да инвестират", каза още Кунчев. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на