Болница „Здраве“ във Велинград готова да поеме спешните и ковид пациенти на общинската болница

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8755893 www.24chasa.bg

Ръководството и лекарите от частната болница „Здраве” във Велинград разпространиха отворено писмо, в което уверяват гражданите и институции, че са готови да приемат пациенти, след като общинската болница не е в състояние да ги обслужи.

Конфликтът в града ескалира в края на миналата седмица. Протестираха лекари от общинската болница заради условията, при които работят. Те подадоха колективна оставка, а по-късно я оттеглиха. Имаше и критики към частното лечебно заведение в града - че то отказвало да приема болни с COVID-19 и така общинската болница изнемогвала.

От МБАЛ „Здраве“ заявяват готовност да поемат спешните пациенти на общинската болница, а ако се наложи - и всички останали, както и тези с установени положителни проби за коронавирус, които се лекуват в болнични условия. Медицинските специалисти от частната болница уверяват гражданите на общините Велинград, Ракитово, Доспат и Сърница, че могат да разчитат и на тях, и на всички останали лечебни заведения от групата им в Пазарджик, Пещера и Пловдив.

В „Здраве“ няма нито един върнат пациент с коронавирус. Само през изминалата седмица е имало 3 случая и те са настанени в болничната структура на лечебното заведение в Пещера, декларират медиците от частната болница.

„Протестът на лекарите от МБАЛ „Велинград“ показва за пореден път дългогодишната невъзможност на управителя на лечебното заведение д-р Жеко Чешмеджиев да организира поверената му структура ефективно. Защо той не протестираше, когато бяха изплатени близо 1,3 млн. лв. общински пари на фирма „Вели-Медикус“, в която се оказа самият той учредител? Защо той не прави нищо велинградската болница да възстанови дейността на отделението си по инфекциозни болести, което функционираше преди години? Вместо това за пореден път д-р Чешмеджиев използва медицинския екип на МБАЛ „Велинград“, за да прикрие дългогодишните си управленски слабости“, се казва в писмото.

Неколкократно ръководството на „Здраве“ е декларирало пред местните власти готовността си да поеме спешни случаи. Това може да се осъществи на ротационен механизъм: една седмица прием на спешни случаи осигурява общинската болница, една седмица - МБАЛ „Здраве“.

„Д-р Чешмеджиев не прие нашите предложения и заблуждаваше кмета и общинския съвет по този въпрос. Обръщаме се към кмета Костадин Коев с молба за съдействие. Нека той да ни посочи конкретно лице от МБАЛ „Велинград“, с което можем да разрешим всички въпроси в полза на здравето на населението на цялата община. Очевидно нормален диалог с дългогодишния управител на болницата д-р Жеко Чешмеджиев е невъзможен“, пише в отвореното писмо.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на