Запалките също разпространяват коронавируса

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8777111 www.24chasa.bg

Нещо толкова невинно, като използването на чужда запалка, може да допринесе за разпространяване на COVID-19, съобщи в. "Мирър".

Премиерът на австралийския щат Виктория даде този пример като една от причините за увеличените случаи на болестта, предава БТА.

"Това не е съзнателно нарушаване на разпоредбите, но е един от случаите, в които нещо привидно невинно може да доведе до заразяване. Толкова заразен е вирусът" - каза той.

Що се отнася до тютюнопушенето, няма единодушие колко опасно е то при Ковид-19. Световната здравна организация предупреди, че то излага пушачите на по-висок риск от тежка форма на Ковид-19 и от смърт.

През април френски изследователи обявиха, че пушачите са с по-малък риск от зараза от Ковид-19. Техните изводи бяха опровергани от голям брой учени поради малкия обхват на изследването.

Пътуването в един автомобил до работа също може да допринася за предаване на заразата.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов