Ново отделение по съдова хирургия откриха в Университетска болница Аджибадем Сити Клиник Младост

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8784570 www.24chasa.bg

Основен акцент в дейността на лекарите ще е предотвратяване на ампутации и лечение на съдовите усложнения при диабетно болните

От 1 юли функционира новосъздаденото Отделение по съдова хирургия в Университетската болница Аджибадем Сити Клиник Младост. То ще разшири достъпа на пациенти от София и страната до съвременно и комплексно лечение на пълния обем планови и спешни съдови заболявания. Структурата се разширява и премества от настоящата си локация в Сърдечно-съдов център в Болница Младост, където разполага с най-съвременно оборудвани операционни зали, по-голяма леглова база и възможност за прием на увеличаващия се брой пациенти, търсещи помощ за своите съдови заболявания. Едновременно с това в Сърдечно-съдов център се запазва доболничната практика и консултация с водещите съдови хирурзи.

„Целта ни е да продължим да развиваме отворената и ендоваскуларната дейност в отделението, но и да затвърдим позицията си на номер 1 център в страната за превенция на ампутации на крайници при сърдечно-съдови усложнения при диабетно болни. Това е едно от най-честите усложнения при пациентите с диабет и ние се гордеем, че в по-голямата част от случаите успяваме да избегнем ампутация и значително да подобрим качеството им на живот.“ - сподели д-р Стефан Стефанов, началник на отделението по Съдова хирургия.

Първата извършена операция в Отделението по съдова хирургия в Болница Младост е при пациент със стеснение на сънната артерия. Интервенцията предотврати риска от получаване на мозъчен инсулт и даде старт на дейността на новата структура.

Новото отделение предлага оптимални възможности за хирургия на нарастващия брой пациенти в модерно обзаведени стаи и увеличен леглови потенциал в комфортна среда. На отделен етаж е разположен операционният блок с операционни зали, оборудвани с най-съвременна апаратура за хирургични, ендоваскуларни и хибридни интервенции. Екипът на д-р Стефанов събира на едно място профилирани хирурзи с доказан опит и авторитет, анестезиолози и сестри в отделението и операционния блок.

Един от най-важните акценти на отделението ще е дисталната хирургия на най-малките съдове на долен крайник и намаляване на броя на пациентите, насочени за ампутация от други лечебни заведения. Друга тясна специализация на екипа е лечението на съдовите усложнения при диабетно болни. Д-р Стефанов и неговият екип бележат рекордната статистика от над 400 поставени дистални байпаса на долни крайници, предимно при пациенти с диабет. Приоритет на съдовите хирурзи в новото отделение е и оперативното лечение на торако-абдоминалните аортни аневризми. Макар и нови за страната, операциите на торако-абдоминалните аневризми биха дали шанс за оцеляването на десетки пациенти с това заболяване. Прилагането на новите технологии е ключът за високото качество на лечение в отделението. Използването на 3D модели помага за прецизната оценка и индивидуален подход при всеки един пациент и не на последно място оборудването с последно поколение апарати за хибридна и конвенционална хирургия.

В отделението ще се лекуват още стесненията на сънните артерии, на артериите на вътрешните органи и тези на горните крайници. Ще се прилага цялата гама от оперативни и ендоваскуларни техники във всяка една част от човешкото тяло.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни