Бил Гейтс: Пълна защита от коронавируса ще има с няколко дози ваксина

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8839621 www.24chasa.bg
БИЛ ГЕЙТС

Пълна защита от зараза с новия коронавирус ще може да се постигне с инжектиране на няколко дози от потенциална ваксина според Бил Гейтс.

Основателят на "Майкрософт" и крупен филантроп изрази това мнение в интервю за Си Би Ес.

"Нито една от ваксините към този момент не изглежда, че ще действа с въвеждането само на една доза", каза милиардерът, който финансира множество проекти в областта на здравеопазването. Той е дарил 300 милиона долара за борба с инфекцията от новия коронавирус.

"Ако се стремим напълно да възпрепятстваме разпространението на коронавируса, е нужно да се обхване 70-80 на сто от населението в глобален мащаб. Това са невероятно големи числа", каза Гейтс, цитиран от БТА.

Предприемачът, който от 2015 г. предупреждава за опасността от пандемия, за пореден път опроверга слуховете, че смята да поставя чипове на хората под формата на ваксина срещу новия коронавирус.

Според данни от проучване на социологическата компания "ЮГав", 28 на сто от американците вярват, че това ще се случи. "Истината трябва да възтържествува. Надявам се, че този слух ще изчезне, когато хората узнаят фактите", каза филантропът.