Доц. Кунчев: Хората приеха, че COVID-19 не е проблем, и спряха да спазват мерките

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8882925 www.24chasa.bg
Доц. д-р Ангел Кунчев КАДЪР: БНТ

Нещата са коренно различни от началото на епидемията. Нямаме отказ от приемане на болни. След първата вълна на съпричастност вече трудно се намират доброволци за старческите домове и за всички РЗИ в страната. Системата като цяло ще се справи, но проблемът е в персонала, а не в липсата на легла. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в Сутрешния блок на БНТ.

Все още имаме резервни легла, но там, където в момента е най-тежка ситуацията, трябва да търсим възможности, допълни доц. Кунчев.

Вълната в Европа започна от Балканите и стигна плато, утихна, но продължава да расте в Западна Европа, каза доц. Кунчев.

Бяхме отличници, но сега сме на 5-6 място. Като епидемиолог ще ви кажа, че публика по стадионите не трябва да има, както и отворени нощни заведения и различни фестивали, допълни той за развитието на заразата у нас. 

"Мерките не се спазват", категоричен беше доц. Кунчев. Хората психологически приеха, че коронавирусът не е проблем - с него, без него, и спряха да спазват мерките, допълни той.

Според него няма нужда от хотели за карантина на заразени туристи по Черноморието, тъй като чартърните полети са намалели с 80-90% и ако туристите са положителни, се организира трансфер от страната, от която са.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро